Saturday, 30 March 2013

Pembukaan semester sesi Mac-Julai 2013


Assalamualaikum wbt..
Apa khabar antum semua?Kami dari barisan penggerak PMH sesi ijazah mengharapkan antum sekalian sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya, amin. Semester ini kami dari barisan penggerak PMH telah merangka beberapa program untuk semua pelajar UiTM Puncak Perdana. Insyallah dan nantikan dari kami semua khas untuk antum semua.


Alhamdulillah, program pertama kami pada semester ini telah pun dijalankan pada 24 Mac 2013 yang lalu.Bermula dari explorace hinggalah ke malam santai bersama PMH semuanya berjalan lancar dengan izin Allah swt. Syukran ya Allah.

Program santai gazebo yang di adakan di sertakan dengan tetamu khas program Da’ie kita iaitu Da’ie Adibah yang juga merupakan pelajar UiTM Shah alam.
Pengisian yang diberikan walaupun agak santai namun memberikan suntikan yang mendalam.Kami tertarik dengan satu baris kata-katanya beliau yang di ambil dr sepotong hadith iaitu “Setiap dari kamu itu adalah pendakwah selepas kamu mengucap dua kalimah syahadah”.Bagi kami kata-kata itu sememangnya membawa makna kepada diri seseorang muslim kerana itu salah satu suruhan Allah swt dan Nabi Muhammad saw.
Ini perlu dijadikan suntikan bagi kita semua untuk mendukung dakwah itu seiring dengan tugas-tugas duniawi kita.Insyallah,amin.

Ini di antara gambar yang sempat kami ambil semasa program dijalankan…

inilah poster untuk malam santai gazebo PMH..

persembahan menarik daripada kumpulan mujahidin..

siswi yang hadir memeriahkan program PMH pd malam itu..terima kasih

Tetamu VVIP kita pada malam itu,Da'ie Adibah.

Dengan bermula sesi santai bersama PMH ini,kami dari barisan penggerak PMH berharap agar program yang kami anjurkan di masa akan datang mendapat sambutan yang lebih menggalakkan dari semua siswa dan siswi Puncak Perdana,Insyallah.

Akhir kata...

"Sanah helwah ya ukthi Fillah"
Semoga kamu menjadi mujahidin dan mujahidah pejuang agama.Lelaki yang soleh,wanita yang solehah persisi bidadara dan bidadari syurga.Semoga berjaya di dunia dan di akhirat.Semoga Allah swt memberkati kamu.Semoga dimurahkan rezeki,ditingkatkan amalan dan keimanan,dipanjangkan umur untuk terus bersujud pada yang maha Esa.Amin

Sehingga berjumpa lagi ya ukhthi…
Sekian
Wassalam..


No comments:

Post a Comment